🕝 1 minuter
Södertäljepolisens varnar mot ökade bedrägerier
Publicerad 17 juli 2023 06:00
Uppdaterad 17 juli 2023 01:10

Foto: Pixnio

Polisen i Södertälje ser en ökning av bedrägerier riktade mot äldre och personer med funktionsnedsättning. Nu uppmanas allmänheten att vara vaksam och kritiska mot okända besökare eller personer som ringer upp via telefon.

Bedrägerier mot äldre och personer med nedsatt funktionsförmåga ökar och bedragarna utnyttjar ofta dessa personers sårbarhet. Det förekommer stölder av pengar och värdesaker genom att bedragare försöker lura sig in i bostaden, men bedrägerier sker också via telefon där personer luras att logga in på sin bank och bedragarna sedan tömmer deras bankkonto.

I ett inlägg på sociala medier går nu Södertälepolisen ut med en påminnelse till allmänheten om att inte lämna ut personlig information eller värdesaker till okända personer.

”Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar. Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon.”, skriver Södertäljepolisen.

Polisen ger även rådet att vara kritisk mot oombedda låneförfrågningar och att aldrig lita blint på någon bara för att de har personlig information om en. Vid misstänkta bedrägeriförsök uppmanas man att kontakta sin bank, göra en polisanmälan och söka stöd från nära anhöriga.

Dela artikeln