🕝 1 minuter
Södertäljeföretag köps upp - "Stor potential till ökade affärer"
Publicerad 13 oktober 2023 03:01
Uppdaterad 13 oktober 2023 19:01

Boas med säte i Södertälje köps upp av Instalco. Foto: Instalco

Södertäljebaserade Boas Industriservice AB, med en lång historia i staden, köps upp av miljardföretaget Instalco. – Vi är väldigt glada över att bli en del av Instalco, säger Boas vd, Kent Lönn.

Installationsföretag Instalco har säte i Stockholm med verksamhet inom el, VS, ventilation och kylteknik i Sverige, Norge och Finland. Nu expanderar miljardbolaget sin portfölj med Boas Industriservice som grundades år 1972 och har en omsättning på cirka 73 miljoner kronor samt 50 anställda

– Boas Industriservice kompletterar vår industrigrupp väldigt väl då flertalet av våra existerande bolag efterfrågar samt köper metallkonstruktionstjänster. Därav ser vi en stor potential till ökade affärer internt med våra befintliga bolag, säger Johan Larsson divisionschef Instalco Norr.

Förvärvet, som slutfördes den 5 oktober, kommer att stärka Instalcos position inom den industriella sektorn. Boas erbjuder specialiserade servicelösningar inom metallkonstruktion och smidesarbeten med huvudsaklig verksamhet i Storstockholm. Med över 130 dotterbolag som verkar i Sverige, Norge och Finland, erbjuder Instalco omfattande tjänster som projektering, installation, service och underhåll.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Instalco som ett steg i att lyfta vår verksamhet till nästa nivå och vi ser goda möjligheter till samarbeten och synergier med övriga bolag i Instalco då vi redan idag jobbar mot flera gemensamma kunder, säger Kent Lönn, vd Boas Industriservice AB.

Dela artikeln