🕝 1 minuter
Södertäljebo försökte påverka rekryteringen på Hall - Varnas
Publicerad 15 juli 2023 13:48
Uppdaterad 18 juli 2023 18:34

Anstalten Hall. Foton: Kriminalvården

En anställd på anstalten Hall har fått en varning efter en serie olämpliga händelser. Vid en rekryteringsprocess försökte mannen påverka valet av kandidat och visade upp en tjänstebricka från ett privat bolag.

En anställd vid anstalten Hall försökte påverka en rekryteringsprocess genom att rekommendera en specifik kandidat. När kriminalvårdaren blev tillrättavisad av en personalhandläggare och uppmanad att inte lägga sig i rekryteringen, reagerade han genom att bli aggressiv och kasta en pappersmugg mot handläggaren.

Vid rekryteringstillfället visade den 55-åriga mannen upp en tjänstebricka från ett privat bolag, samtidigt som hotade han med att ta med personen dit om de inte var lämpliga. Enligt vittnesmål från kollegor var han ”hotfull och obehaglig”, men Södertäljebon förnekade att han försökte påverka rekryteringen eller kastade någon mugg.

Dock finner personalansvarsnämnden inte skäl att tvivla på vittnesmålen från de två medarbetare som bevittnade händelsen. Hall anser att han har uppsåtligen åsidosatt sina skyldigheter i anställningen på ett sätt som inte kan förbises, vilket kräver en varning.

Varningen markera allvaret i hans beteende och förväntningar på framtida korrekt arbetsbeteende.

Läs: – Hotfull SD-politiker varnas – Försökte påverka rekrytering

Dela artikeln