🕝 1 minuter
Södertälje kommun delar utmärkelse - Vem tycker du ska nomineras ?
Publicerad 30 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 30 augusti 2021 02:00

Boel Godner delade ut tillgänglighetsutmärkelsen 2020 till Telge SIBK. Bild/Foto: Södertälje kommun.

Varje år sedan 2005 har kommunala handikapprådet i Södertälje delat ut en utmärkelser till ett företag, en organisation, kommunal verksamhet eller privatperson som arbetar med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Syftet med tillgänglighetsutmärkelsen är att uppmärksamma hur aktörer ska ha förbättrat tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Föregående år delade kommunstyrelsen ordförande Boel Godner (S) ut tillgänglighetsutmärkelsen till innebandyklubben Telge SIBK, Hammers svart, som fick ta emot tillgänglighetsutmärkelsen på plats i Stadshuset.

– Telge SIBK och Hammers Svart har under fyra år arbetat aktivt med att ge personer med funktionsnedsättning en chans att ingå i ett socialt sammanhang och bryta isoleringen, sa Boel Godner när tillgänglighetsutmärkelsen delades ut.

På Södertälje kommuns hemsida informeras det att vem som helst kan nomineras och att nominering ska in senast den 30 september 2022. Bland tidigare mottagare av utmärkelsen hittar man bland annat Ica maxi, Pingstkyrkan, Anna Ingebrigtsen och FUBs fredagsdanser.

Kriterier för att kunna tilldelas tillgänglighetsutmärkelsen:

  • möjliggöra framkomligheten i byggnader, inomhus- och utomhusmiljöer
  • se till så att alla kan delta i kultur- och fritidsaktiviteter
  • att alla kan ta sig till sitt arbete
  • att alla kan ta del av och förstå information av olika slag
  • att förändra värderingar och förbättra bemötande

Fakta: Södertälje kommun

Södertälje kommun – Tillgänglighetsutmärkelsen

Dela artikeln