🕝 1 minuter
Södertälje City dekorerar för en tryggare stadskärna
Publicerad 23 juli 2022 07:00
Uppdaterad 23 juli 2022 00:48

Foto: Alex Ataseven.

Trygghetsvandringar, belysningar och trevliga dekorationer.

Det är några av insatserna som centrumföreningen Södertälje City årligen arbetar med för en tryggare stadskärna.

Nu har Södertälje City satsat på att utveckla Stig Parbons park vid Badhusgatan genom att tillsätta trevliga dekorationer i träden som belyser platsen under kvällstid.

– Årligen gör vi inom Södertälje City trygghetsvandringar som vi kallar det där vi samlar aktörer från ett specifikt område och det är oftast fastighetsägare, kommun, polisen med flera. Då tar vi en runda inom området och tittar på avvikelser som till exemplet klotter, trasiga lampor otrygga platser med mera mera, säger centrumchefen Aljoša Lagumdžija till Telgenytt.

Stig Parbons park. Foto: Alex Ataseven.

En plats som centrumföreningen, ur trygghetsperspektiv, identifierade som väldigt mörk under kvällstid var Stig Parbons park. Att belysa platsen med fina dekorationen anses skapa mer flöde av människor som i sin tur skapar en tryggare plats.

– Är det rörelse av människor brukar det minska otryggheten. Utifrån det kom idén att belysa parken med dekorationer i form av lampskärmar och lila bollar, som ska lysa även på hösten och vintern, säger Aljoša.

Delar Stig Parbons park vid Badhusgatan/Nygatan ägs av Telge Fastigheter som ställde sig positivt till förslaget och som en möjlighet att förfina området med dekorationer.

Trevliga dekorationer i träden. Foto: Alex Ataseven.

Dela artikeln