🕝 1 minuter
Socialministern inviger Astras toppmodern produktionsanläggning i Södertälje
Publicerad 20 december 2021 01:00
Uppdaterad 20 december 2021 01:00

Boel Godner och Lena Hellengren. Foto: Alex Ataseven / Creative Commons.

Idag, 20 december, invigs AstraZenecas toppmoderna tillverkningsanläggning för nästa generations biologiska läkemedel.

Den nya produktionsanläggning, som byggs av Sweden Biomanufacturing Center (SBC), kommer att bidra med flera hundra nya jobb och invigs av Sveriges socialminister Lena Hallengren.

På plats vid invigningen kommer även kommunstyrelsen ordförande i Södertälje, Boel Godner, delta för att tillsammans med socialminister Lena Hallengren klippa bandet till den nya anläggningen i Gärtuna.

– Jag är glad för att AstraZeneca har valt att placera tillverkningen av nästa generations biologiska läkemedel i Sverige och i Gärtuna. Det bekräftar det redan mycket framgångsrika arbete som bedrivs här, och den nya anläggningen bidraru dessutom med flera hundra nya jobb, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Produktionsanläggning i Södertälje har byggts för att tillverka framtidens biologiska läkemedel för att behandla komplexa sjukdomar, bland annat olika typer av cancer.

Biologiska läkemedel har på många sätt revolutionerat läkemedelsvetenskapen och är mer specialiserade och riktade än andra läkemedel. Det framgår i ett pressmeddelande i samband med socialministerns besök.

Socialministerns besök i Södertälje – Vaccinet ska finnas tillgängligt för alla

Dela artikeln