🕝 1 minuter
Skådespelare misstänktes för termosbomb - Fallet läggs ner
Publicerad 29 december 2023 18:34
Uppdaterad 29 december 2023 18:34

Arkivbild

Föregående månad greps en skådespelare misstänkt för att ha placerat en termosbomb utanför en bostad i Glasberga. Nu meddelar åklagaren att fallet läggs ned. Måltavlan var en företagare som, enligt LT, just nu avtjänar ett fängelsestraff.

Det var på kvällen mot lördag, den 4 november, som ett misstänkt farligt föremål upptäcktes vid ett radhus i Glasberga. Nationella bombskyddet tillkallades till platsen och kunde konstatera att det rörde sig om en termos fylld med sprängmedel som placerades utanför en bostad.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk

Bomben desarmerades och en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor inleddes. Kort efter kunde polisen gripa två misstänkta personer, varav en av dem som anhölls var en skådespelare vid SVT.

– Vi har inga uppgifter om det, därför kan jag inte uttala mig, sade SVTs kommunikationsansvarige, Anna Wilborg, tidigare till Telgenytt.

Fallet avslutas
Knappt två månader senare läggs ärendet ned, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Enligt LT är den avsedda måltavlan en företagare inom byggsektorn, som för närvarande avtjänar ett tio månaders långt fängelsestraff för grovt bedrägeri.

Dela artikeln