🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Södertäljebo rånad av falska poliser i Turkiet
Publicerad 13 oktober 2023 06:00
Uppdaterad 13 oktober 2023 18:59

Antalyakusten i Turkiet. Foto: Pexels

En 38-årig man, skriven i Södertälje utsattes för rån av bedragare som utgav sig för att vara poliser under hans vistelse i Antalya, Turkiet.

Det var våren 2022 som Södertäljebon, som sedan tidigare är känd av polisen för sina kopplingar till den kriminella miljön, befann sig i Alanya när händelsen inträffade. 38-åringen hade precis lämnat ett köpcentrum med vänner när föraren märkte att de blev förföljda av en vit skåpbil.

Vägen blockerades.
Kort därefter stoppades deras fordon av skåpbilen och vägen blockerades samtidigt som tre personer klev ut. Männen påstod sig vara narkotikapoliser och enligt vittnesuppgifter bar de även på pistoler. De okända gärningspersonerna tvingade mannen från Södertälje att lämna ifrån sig flera värdefulla föremål, inklusive en dyrbar Rolex-klocka, guldsmycken, en diamantring och en väska av märket Louis Vuitton.

(Annonslänk)

Enligt uppgifter ska Södertäljebon ha fattat misstankar och ifrågasatt ”polisernas” agerande, men i samband med detta uppstod en spänd stämning, varpå de falska poliserna lade handen på pistoler som de hade i hölstret. För att undvika eskalering blev 38-åringen medgörlig och följde instruktionerna att följa ”polisbilen” till stationen där värdesakerna skulle tas omhand.

Men när de väl skulle följa efter körde den vita skåpbilen iväg från platsen i hög fart och gjorde det omöjligt att följa efter i den turkiska trafiken i Alanya.

Enligt handlingar som har inkommit till tingsrätten från en turkisk statsåklagare uppgår det stulna värdet till cirka 120 000 euro.

Flera gripna
Polisen i Turkiet har lyckats gripa flera misstänkta personer i fallet, där de rubricerade ärendet som ”väpnad plundring med flera medhjälpare genom att spärra av vägen”. Bland de misstänkta finns personer som är bekanta med Södertäljebon och som misstänks vara involverade i rånet. Det inkluderar bland annat föraren som körde bilen och påstod att de blev förföljda av polisen.

Dela artikeln