🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Södertäljebo gripen för mord i Farsta
Publicerad 11 juni 2023 15:33
Uppdaterad 11 juni 2023 15:33

Läsarbild

Fyra personer sköts i Farsa Centrum under lördagen, varav en 15-åring omkom av sina skador. Efter en stor biljakt på E4, som slutade i Järna, greps två 20-åringar. En av de gripna ska enligt uppgifter vara en Södertäljebo, rapporterar Lt.

Det var vid 18-tiden under lördagen som fyra personer sköts med ett misstänkt automatvapen. Två personer sköts i Farsta centrum, och kort därefter påträffades ytterligare två personer i närheten. Tyvärr gick inte livet att rädda för en nybliven 15-åring, trots livräddande insatser.

I samband med händelsen identifierades ett misstänkt flyktfordon som försökte undkomma att bli stoppat. Efter en stor polisjakt på E4 i södergående riktning lyckades polisen stoppa bilen i Järna, vid Burger King. Två 20-åringar greps och misstänks nu för mordet på 15-åringen.

Enligt Lt är en av de misstänkta är skriven i Södertälje, och den andra misstänks enligt tidningens obekräftade uppgifter tidigare ha haft anknytning till Södertälje.

– Varför de var där och sköt är något vi utreder just nu, säger en polis till Lt.

Enligt uppgifter till Telgenytt genomförde polisen en stor razzia vid Tegvägen i Ronna strax efter och gripandet i Järna, men det är ännu oklart om det finns några kopplingar till de gripna personerna.

20-åringarna som greps under lördagen är anhållna och misstänkta för mord samt försök till mord.

SENASTE NYTT / TV: Här grips misstänkta efter skjutning

(Annonslänk)

Dela artikeln