🕝 1 minuter
SENASTE NYTT - Skybar vid Maren
Publicerad 10 februari 2022 01:00
Uppdaterad 10 februari 2022 01:00

Illustration: Fojab.

I måndags samlades kommunfullmäktig där man beslutade om Marenhotellet, totalt röstade 53 för och 4 röster mot förslaget.

Nu bekräftar VD för Winn hotel group till Lt att nya Marenhotellet får en Skybar, och väntas stå klart hösten 2024 och i mars väntas rivningen av McDonaldsbyggnaden påbörja, något som Länstidningen var först med att rapportera.

Stadsrum som bygger fastigheten har sedan tidigare tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Winn Hotel Group om ett nytt Clarion Hotel. Nu bekräftar Winn hotell om att de gjort om skisserna och valt att ta bort 12 rum från 16 våningen.

Istället ersätter Winn Hotel Group, som har tretton hotell i tolv städer under varumärket Clarion Hotel, rummen med en 360 graders skybar.

– Under hösten fattade vi beslut om att istället bygga en spektakulär skybar. Man får en otrolig utsikt i 360 grader,Anders Junger, vd för Winn hotel group till LT.

När Marenprojektet står klar ska det bland annat innehålla cirka 200 gästrum, lounge, barer, restauranger, uteservering på en terrass mot Maren, konferensavdelning och en träningsanläggning samt en skybar på våning 16.

– Vi hoppas att de som bor i Södertälje vill komma och dricka en cappuccino, äta en trerätters middag eller ta en drink i vår skybar, säger VD till LT.

Dela artikeln