🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Friggebod revs efter Telgenytts granskning
Publicerad 1 september 2022 15:21
Uppdaterad 1 september 2022 17:07

Bild till vänster tagen onsdag 31/8. Höger bild tagen en dag senare, torsdag 1 september. Foton: Alex Ataseven.

Efter en granskning av kommunanställda upptäckte Telgenytt att Anna Flink, kommunens säkerhetschef, utnyttjat kommunal mark otillåtet.

Men efter Telgenytts granskningen och samtal med Flink, knappt en dag senare, har friggeboden nu helt monterats ned.

Enligt Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun, är utgångspunkten att inte acceptera att någon tar kommunens mark i anspråk utan att det finns någon form av formell upplåtelse.

Men någon formell upplåtelse fanns inte i Anna Fliks ärende.

– Vi utgår från likabehandlingsprincipen så att oavsett vem det är så måste vi hantera det när det kommer till vår kännedom, säger Andreas Klingström samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun i ett mail till Telgenytt.

Anna Flink, Södertälje kommuns säkerhetschef nyttjade kommun mark otillåtet. Foto: Alex Ataseven. Pressbild: Södertälje kommun.

I samtal med Telgenytt, om den otillåtna markanvändningen, påstod Anna Flink att friggeboden just då revs, samt att den i stort sett var borta.

– Det är jätteviktigt för mig förstås att göra rätt, men jag visste faktiskt inte om det. Det är jättedåligt av oss. Vi håller faktiskt på att riva den. Den är borta i sort sett, sa Anna Flink till Telgenytt under onsdagen.

Men så var inte fallet just då. Under onsdagen fanns inga tecken på att rivningsarbete pågick.

När Telgenytt tog sig en titt på Anna Flinks otillåtna markanvändning av kommunal mark på onsdagen den 31 augusti klockan 14:30, stod friggeboden stadigt och orörd.

Idag, dagen därpå klockan 11:30, var friggeboden helt nedmonterad.

– Familjen uppmärksammade under våren att del av deras friggebod låg utanför tomtgräns och på kommunens mark. Därefter har familjen valt att riva friggeboden så att i skrivande stund är den avvecklad och därmed finns ingen byggnad på vår mark, säger samhällsbyggnadsdirektör Klingström till Telgenytt.

Säkerhetschefen Anna Flink nyttjar kommunal mark otillåtet

Dela artikeln