🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: 17-åring gripen för mordet på Södertäljebo
Publicerad 6 april 2023 18:29
Uppdaterad 6 april 2023 18:29

Arkivbild.

I mitten på mars greps en 20-åring för mordet på en 30-årig man från Södertälje i Flemingsberg. Nu har polisen gripit ytterligare en person som misstänkts för delaktighet i mordet.

Strax efter midnatt, klockan 00:58 den 7 mars, ekade ljudet av ett avlossat skjutvapen i ett bostadsområde i Flemingsberg. Flera polispatruller ryckte ut till platsen där en 30-årig man från Södertälje påträffades död.

Enligt uppgifter träffades han av flera skott, varv minst ett träffade huvudet, och hittats livlös i hallen när polisen kom fram till platsen. Trots livräddande insatser gick inte hans liv att rädda. Mordet på 30-åringen från Södertälje beskrivs som en ren avrättning samtidigt som ett barn ska ha befunnits i bostaden.

Efter en teknisk undersökning på platsen kunde polisen säkra spår och torsdagen den 17 mars greps en ung man, född 2002, misstänkt på sannolika skäl för mord. Dagen därpå begärdes han häktad av åklagare.

Nu har polisens intensiva arbete resulterat i att ytterligare en person gripits för inblandning i mordet den 7 mars i Flemingsberg.

Enligt en häktningsframställan är den gripne en 17-åring man, född 2005, och ska vara statslös – alltså att han inte har medborgarskap i något land. Han greps i tisdags, klockan 11:40 den 4 april, och ska enligt uppgifter till Telgenytt vara bosatt i Södertälje.

17-åringen misstänkts på sannolika skäl för mord, alternativ medhjälp till mord på en 30-årig man från Södertälje.

(Annonslänk)

Dela artikeln