🕝 1 minuter
20-åring gripen - Misstänkt för mordet på Södertäljebo
Publicerad 17 mars 2023 19:09
Uppdaterad 17 mars 2023 19:12

Arkivbild.

En 20-årig man har gripits för mordet på en Södertäljebo i Flemingsberg i början av mars. Detta enligt en häktningsframställan som inkom till tingsrätten under fredagen.

Den 30-åriga mannen från Södertälje sköts till döds med flera skott i en lägenhet i Flemingsberg strax efter midnatt den 7 mars. Larmet inkom till polisen klockan 00:58 efter att flera skott ska ha hörts avlossats i ett bostadshus.

Enligt uppgifter träffades han bland annat av skott huvudet och ska ha hittats livlös i hallen när polisen kom fram till platsen. Mordet beskrivs som en ren avrättning samtidigt som ett barn ska ha befunnits i bostaden.

Enligt uppgifter till Telgenytt kunde polisen säkra spår i lägenheten efter dödskjutningen och under torsdagen kom genombrottet. En ung man, född 2002, kunde gripas misstänkt på sannolika skäl för mordet på Södertäljebon. Han greps på torsdagseftermiddagen, klockan 14:45, och idag begärdes 20-årigen häktad av en åklagare.

Den misstänkte mördaren ska inte vara skriven på en särskild adress, däremot registrerades han, enligt en slagning, som utvandrad i november 2022.

Dela artikeln