🕝 1 minuter
Science Park fortsätter satsa - trots KTH:s beslut
Publicerad 28 november 2023 06:00
Uppdaterad 5 februari 2024 17:29

Bild: KTH

Nyligen meddelade Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) att man avser att avveckla sin verksamhet i Södertälje, som varit igång sedan 2018. Beskedet kommer efter en utredning där KTH undersökt fem olika scenarier för sin framtida campusverksamhet.

Södertälje Science Park AB, som drivs i samarbete mellan KTH, AstraZeneca, Scania och Södertälje kommun, kommer dock att fortsätta satsa på hållbar produktion i Södertälje.

– Det har aldrig varit viktigare än nu att driva omställningen, där framtidens hållbara produktion spelar en helt avgörande roll, kommenterar VD Robert Kingfors i ett pressmeddelande.

KTH Södertälje är en av initiativtagarna till innovationsmiljön Södertälje Science Park, som helt fokuserar på hållbar produktion. Sedan starten 2018 har flera framgångsrika projekt drivits, men nu väljer KTH att flytta verksamheten till sina campus i Stockholm och Flemingsberg.

– Vi respekterar KTH:s beslut men tycker givetvis inte att det är bra. Det är olyckligt att den industrinära forskningen och utbildningen minskar inom KTH, säger Robert Kingfors.

Trots KTH:s avhopp kommer Södertälje Science Park AB att fortsätta satsa på sitt kärnområde. Målet är att driva omställningen till en hållbar framtid.

Skribent: Lucas T

Dela artikeln