🕝 1 minuter
Scania visar styrka trots utmaningar i tredje kvartalet
Publicerad 26 oktober 2023 13:00
Uppdaterad 26 oktober 2023 13:39

Pressbild: Scania

Scania rapporterar en robust tillväxt i nettoomsättningen under tredje kvartalet 2023, trots hinder som påverkat leveranskedjan. En ökande efterfrågan på företagets produkter och tjänster speglas i de imponerande siffrorna.

Under det tredje kvartalet 2023 presenterar Scania en stark finansiell prestation med en nettoomsättning som ökade med 19 procent, nåendes en siffra på 47,4 miljarder kronor, upp från föregående års 39,8 miljarder. Trots en minskning på 1 procent i fordonens leveranser till totalt 21 293 fordon, markerar företagets justerade rörelsemarginal en betydande förbättring till 11,5 procent från föregående års 7,7 procent.

Denna framgång kommer trots pågående störningar i leveranskedjan och den generella kostnadsinflationen. Den justerade rörelsemarginalens ökning till 11,5 procent tillskrivs Scanias starka kommersiella fokus.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Samtidigt noterade företaget en minskning av 24 procent i leveranser av nollutsläppsfordon (ZEV), med en siffra på 44 fordon, ned från 58 under samma period förra året. I en positiv vändning ökade serviceverksamheten med 9 procent justerat för valuta, och orderingången såg en kraftig ökning på 19 procent, vilket resulterade i 23 083 fordon.

– Den totala efterfrågan på Scanias fordon och tjänster ligger kvar på en hög nivå. I Europa ser vi en något lägre transportaktivitet på vissa marknader och att efter-frågan mattas av något på grund av höga räntor och inflation. I Latinamerika har efterfrågan stärkts, främst drivet av Brasilien och Mexiko, kommenterar VD Christian Levin.

Denna positiva trend understryker att trots de nuvarande utmaningarna i affärsklimatet fortsätter Scania att vara en dominerande aktör inom sin bransch, drivet av en konsekvent efterfrågan på deras produkter och tjänster.

Läs även: – Scanias nya miljardfabrik har invigts i Södertälje

Dela artikeln