🕝 1 minuter
Scania möter ökat intresse - "Framtiden ser nu ljus ut"
Publicerad 20 maj 2022 02:00
Uppdaterad 20 maj 2022 02:00

Scania pressbild.

Ett växande infrastruktur och ökad tillgång till biometan driver på intresset för gasfordon.

I takt med det ökande intresset utvidgar Scania sitt sortimentet av tankar och möjliga specifikationer.

Intresset för gaslastbilar, som kan ha en räckvidd upp till 1400 km för dragbilsekipage med LBG, fortsätter att öka.

Med nya tanklösningar som ger en ökad gasvolym, längre körsträckor och nya möjligheter reduceras CO2-reduktion med upp till 90 procent

– Scania har jobbat oförtrutet med att informera om potentialen för gas och erbjuda kunderna biometanlösningar. Med de här tilläggen plussar vi inte bara på räckvidden utan även den potentiella kundgruppen, vilket är värdefullt eftersom lastbilar för biometan är avgör­ande för att kunna möta kraven på fossilfria transporter på kort och medellång sikt, säger Stefan Dorski, Senior Vice President och chef för Scania Trucks i ett pressmeddelande.

Länder som Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland samt Öst- och Centraleuropa ligger i täten och har noterat de stora fördelarna med Scanias gasfordon som blir allt populärare runt om i Europa.

– Vårt utökade tanksortiment i kombination med ökad modularitet beträffande chassi­lay­outen gör, tillsammans med många nya tankställen, att framtiden nu ser ljus ut för gasorienterade kunder. Och deras eventuella räckviddsångest kan nu definitivt läggas på hyllan, säger Dorski.

Dela artikeln