🕝 1 minuter
Så kan akutmottagningen i Södertälje se ut om två år
Publicerad 23 januari 2023 14:01
Uppdaterad 23 januari 2023 14:01

Foto: Alexander Isa.

Södertälje Sjukhus akutmottagning kan få fyra nya våningar. Det skriver SVT som rapporterar att en byggstart kan vara aktuell redan i höst.

Ny- och ombyggnationerna av sjukhuset i Södertälje har pågått sedan flera år tillbaka och kommer att vara ett av landets modernaste sjukhus när det står helt färdigställt. Sjukhuset kommer ha möjligheten att ta emot cirka 2 000 fler besök i slutenvården och 7 500 fler akuta besök, samt få en central och utökad roll, kombinerat med akut- och närsjukhus.

Stora delar av byggnationerna har färdigställts, men sjukhuset ska utvecklas ytterligare innan man är helt klara på platsen. Nästa etapp är utveckla sjukhusets byggnad vid Erik Dahlbrgs väg, som enligt Jens Sjöström (S), investeringsregionråd, har i starka behov av förändringar gällande arbets- och patientmiljön.

En utbyggnad på akutmottagningen med fyra nya våningsplan som innebär åtta nya geriatriska vårdplatser.

– Det är bra av två skäl primärt. Det ena är att vi garanterar ett flertal platser när det gäller geriatriken. Det andra skälet är att vi också behöver komma till rätta med den arbetsmiljö som varit problematisk tidigare, säger Jens Sjöström (S), till SVT.

Regionen i Södertälje förväntas ta ett beslut om att investera 348 miljoner kronor och en byggstart är planerad till hösten. Projektet förväntas vara färdigt till 2025.

Akutmottagningen i Södertälje

Dela artikeln