Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Priserna på bostadsrätter och villor går neråt i Södertälje
Publicerad 15 mars 2023 11:33
Uppdaterad 15 mars 2023 11:36

Foto: Alexander Isa

Priserna på bostadsrätter och villor har går kännbart ner i Södertälje kommun. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Priserna på bostadsrätter sjunker i hela Stockholms län där det noterades en prisnedgång på 1 procent. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna i Södertälje visar på en nedgång med 5 procent på bostadsrätter.

Samtidigt sjunker priserna på bostadsrätter i 70 av landets kommuner, medan de stiger i 35, i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar. Störst var ökningen i Vallentuna där priserna steg med 15 procent. I Nynäshamn däremot sjönk priserna med 7 procent.

Färre bostadsrätter och villor till försäljning.

Sammanlagt såldes 128 bostadsrätter i Södertälje kommun mellan december och februari till ett genomsnittligt pris på 2,1 miljoner kronor. I fjol gjordes 197 affärer vid den här tiden på året.

Även en nedgång på villapriserna i Södertälje kommun har noterats. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 3 procent. Mellan december och februari såldes sammanlagt 52 villor i Södertälje kommun till ett genomsnittligt pris på 4,4 miljoner kronor. Under smma periods 2022 gjordes 69 affärer.

(Annonslänk)

Dela artikeln