Polisnyheter i Södertälje
🕝 1 minuter
Polisen på plats i Västergård - "Pågående utredningsarbete"
Publicerad 15 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 15 oktober 2021 02:00

Foto: Patrik Johansson.

Vid 16-tiden idag befann sig polisen i Västergård med flera polispatruller på plats vid ett flerbostadsområde. Enligt grannarna i handlar det om droger och misstänkt våldtäkt.

Flera poliser befann sig på Liljevalchgatan under eftermiddagen på fredagen – Men polisen var fåordiga.

– Det ett pågående utredningsarbete. Det är ingenting som har larmats vi 112, man är ute och jobbar, säger Carina Skagerlind på polisen till Telgenytt.

Till Telgenytt berättar flera boende om att polisen befann sig vid Liljevalchsgatan i Västergård och kontrollerar ett området med bland annat hundpatrull. Enligt uppgifter till Telgenytt misstänkts det röra sig om droger och en ung kvinna som blivit misstänkt våldtäkt.

– Flera ungdomar brukar hänga precis vid området som just nu genomsöks av polisen. Tidigare idag fick en ung kvinna följa med till polisstationen, säger en person som bor i området till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt misstänks den unga flickan ha blivit utsatt för våldtäkt i området. Men det är uppgifter som inte kan bekräftas av polisen i nuläget.

– Det kan vara att man letar efter typ av spår och då är det åtgärder som vi vidtagit i någon av våra tidigare förundersökning, men det är inget 112 larm, utan ett pågående utredningsarbete, säger polisen presstalesperson.

Dela artikeln