🕝 1 minuter
Polisen Emir utsedd till kommunens nya säkerhetschef
Publicerad 20 april 2023 10:32
Uppdaterad 20 april 2023 11:57

Emir Gazibegovi. Bild: Södertälje kommun.

Emir Gazibegovic har utsetts till kommunens nya säkerhetschefen i Södertälje. Han arbetar idag som polis och kliver in i rollen som säkerhetschef efter Anna Flink.

– Det känns som ett spännande och viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att leda det strategiska arbetet med säkerhets- och trygghetsfrågor i Södertälje. Det som bland annat lockar är möjligheten att jobba förebyggande, att göra skillnad för människor. Jag är uppvuxen i ett utsatt område i Västerort vilket känns som en fördel i arbetet, det ger insikter, säger Emir Gazibegovic i ett pressmeddelande.

Gazibegovi är en erfaren polis med lång erfarenhet av ledande befattningar inom Polismyndigheten och arbete mot organiserad brottslighet. Han har arbetat som polis sedan han tog examen från Polishögskolan i Stockholm 2006 haft flera ledande roller sedan dess – senast som operativ samordnare för polisområde nord, norra Stockholm. Han är även arbetat som utredare och spanare och sedan 2011 i olika chefsroller.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen. Emir är en mycket kompetent person för uppdraget. Han är en målinriktad och kreativ ledare, hans långa och breda bakgrund inom polisen ger även en bra grund för att förstå de förutsättningar som finns i Södertälje, säger stadsdirektör Stefan Hollmark.

Emir Gazibegovi tillträder tjänsten som kommunens nya säkerhetschef nästa månad, den 15 maj.

(Annonslänk)

Dela artikeln