🕝 1 minuter
Polisen befarar en upptrappning av våldet
Publicerad 13 december 2023 12:44
Uppdaterad 13 december 2023 12:44

Foto: Alexander Isa

En skjutning mot tre tonåringar i Hovsjö under lördagskvällen har gängkopplingar, det bekräftar polisen till SVT. En av de skjutna tonåringarna är i kritiskt tillstånd och polisen befarar nu en upptrappning av våldet.

De tre tonåringarna sköts i ett bostadsområde i Hovsjö strax innan klockan 19 på lördagskvällen. Samtidigt anhölls tre unga män misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. De tre skjutna tonåringarna fördes till sjukhus, en av dem i kritiskt tillstånd.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

En möjlig förklaring, enligt Caroline Aspegren, lokalpolisområdeschef i Södertälje, är att skjutningen kan vara en fortsättning på de våldsamma konflikterna mellan kriminella grupper i området som eskalerade under förra hösten.

– Den ena av de skjutna vet vi har kriminella kopplingar sedan tidigare och vad jag vet så är de andra två okända för oss, säger Aspegren till SVT.

Polisen befarar nu en risk för upptrappning av våldet.

– Om man ser till förra höstens våldsvåg så såg vi ganska snabbt att skjutvapenvåldet ökade i intensitet. Vi gör allt i vår makt för att förhindra nästkommande skjutning, säger Aspegren.

De tre misstänkta gärningsmännen sitter anhållna. Senast idag onsdag måste åklagaren ta beslut om de ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Skribent: Lucas

Polisen på plats i Hovsjö, strax efter skjutningen. Läsarbild

Dela artikeln