🕝 1 minuter
Pizzeria krävs på åtgärder efter brister vid tillsyn
Publicerad 28 maj 2024 11:00
Uppdaterad 28 maj 2024 11:00
Foto: Pexels

Kommun har utfärdat ett föreläggande till en pizzeria efter att en oanmäld inspektion visade på brister i både informations- och spårbarhetssystem.

Miljökontoret i Södertälje kommun har beslutat att en pizzeria i Södertälje måste åtgärda flera brister som upptäcktes under en oanmäld inspektion den 15 maj. Inspektionen visade att pizzerian serverade fisk som felaktigt märktes som rödspätta, när det egentligen var stillahavsspätta. Dessutom saknades etiketter och spårbarhetsdokumentation för parmaskinkan som användes i köket.

Enligt livsmedelslagen får information på menyer inte vara vilseledande för konsumenterna. Pizzerian måste säkerställa att alla råvaror som anges på menyn överensstämmer med vad som faktiskt serveras. Pizzerian har en skyldighet att kunna uppge varifrån deras råvaror kommer när miljökontoret efterfrågar det, men under inspektionen kunde inte tillräcklig dokumentation för parmaskinka och timjan-kryddblandning uppvisas.

Föreläggandet innebär att pizzerian måste korrigera dessa brister senast dagen efter delgivningsdagen. Beslutet gäller omedelbart, även om det överklagas.

Dela artikeln