🕝 2 minuter
Petra Jacob rekryteras till 100-miljonerprojekt
Publicerad 6 oktober 2023 19:42
Uppdaterad 6 oktober 2023 19:42

 Petra Jacob och Louise Hagström, Skolidrottsförbundet.

Svenska Skolidrottsförbundet har fått 100 miljoner kronor för att främja idrott bland barn och ungdomar i utsatta områden. Nu har Petra Jacob, Årets eldsjäl och grundare av Lebi Skol-IF, rekryterats till detta projekt.

– Jag är säker på att Petra kommer att vara en stor framgångsfaktor i att nå målet att öka idrotten i socioekonomiskt utsatta områden, säger Louise Hagström, teamledare på Skolidrottsförbundet.

Genom Idrottsklivet utmanar förbunden idrottsnormer och strukturer samt riktar resurser mot områden med störst behov. Målet är att stärka idrottsnärvaron på lokal nivå, med initialt fokus på Södertälje, Malmö och Göteborg. Regeringen tillhandahåller årligen 100 miljoner kronor under tre år, varav 2,3 miljoner kronor går till Skolidrottsförbundet det första året.

(Annonslänk)

Petra Jacob, som engagerat idrottsentusiast och grundare av Lebi Skol-IF i Södertälje, är nu en del av det nationella teamet som driver projektet under ledning av Louise Hagström på Skolidrottsförbundet.

– Det känns jättekul och spännande att jag har fått möjligheten från Skolidrottsförbundet att driva idrottsrörelsen framåt och göra den mer tillgänglig och inkluderande för fler, oavsett bakgrund, genom skolidrott på riksnivå. Det är ett uppdrag jag ser fram emot, säger Petra Jacob till Telgenytt och fortsätter.

– Detta innebär också att LEBI kommer att tas till nya höjder genom utvecklingen av vår Ledarkademi, med fokus på ungas delaktighet och inflytande i samhället. Det innebär också att fler barn i Södertälje, men även i andra städer, kommer att få sin rätt till en aktiv och meningsfull fritid genom Lebi-metoden.

Projektet syftar till att utmana och förändra idrottsnormer och strukturer och dra nytta av lokala resurser och kunskaper i utsatta områden. Genom Idrottsklivet kommer förbundet att rikta resurser till de områden där behovet är som störst. Skol-IF finns redan i många av de områden som polisen har identifierat som utsatta områden, och i början kommer Skolidrottsförbundets fokusområden att vara Södertälje, Malmö och Göteborg.

– Vi är jätteglada över att ha med Petra i den här satsningen, då hon kommer in med en otroligt viktig och färsk erfarenhet och kunskap från ett av Idrottsklivets fokusområden. Lebi Skol-IF samlar fyra skolor i Södertälje och har sedan starten engagerat över 50 unga ledare och närmare 300 barn. Jag är säker på att Petra kommer att vara en stor framgångsfaktor i att nå målet att öka idrotten i socioekonomiskt utsatta områden, säger Louise Hagström.

Läås även: – Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

Dela artikeln