Företag i fokus:

Annons

Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan

E1B1E6B2-F879-42EC-9931-4052EB8B1FBF

Magdalena Andersson tilldelar Petra Jacob utmärkelsen. Foto: Folkspel

Först fick hon ta emot pris som Årets Eldsjäl i kategori Ledare. Sedan utsågs Petra Jacob till Årets Eldsjäl i alla kategorier. – Hoppas ni ser vad er mamma gör för andra och fortsätter i samma fotspår. Idrott är till för alla. Älskar er, sade hon som en hälsning till sina fyra barn i samband med prisutdelningen.

– Jag har svårt att ta in att jag vunnit båda priserna, säger Petra Jacob till Telgenytt sent under måndagskvällen.

Under måndagskvällen utsågs Petra Jacob, grundare av Lebi skol IF, till Årets ledare på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm. Genom att grunda Lebi skol IF, en idrottsförening som erbjuder aktiviteter och stöd till ungdomar i områden där det kan vara svårt att hitta meningsfulla sysselsättningar, har hon gjort en stor skillnad i många ungas liv.

Nu har hennes insatser uppmärksammats på nytt, genom utmärkelsen Årets ledare från organisationen Folkspel. Priset delades ut på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm, där Petra Jacob hyllades för sitt arbete och sin insats för samhället.

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

– Under galan har det varit otroligt energifyllt att få höra hur tidigare engagerade idrottare i Sverige imponerats över vårt arbete. Det ger oss kraft att fortsätta, säger hon.

Bland prisutdelarna fanns kända namn som Kajsa Bergqvist, Pia Salming och tidigare statsministern Magdalena Andersson. Det var en stolt och rörd Petra Jacob som tog emot utmärkelsen, som hon ser som en bekräftelse på att hennes arbete har betydelse och gör en skillnad för många ungdomar.

– Jag känner mig så tacksam och hedrad, men det här priset är inte enbart till mig, utan alla som hjälper till, säger Jacob.

Utöver utmärkelsen tilldelas Petra Jacob ett stipendium och ett belopp på totalt 75 000 kronor.

Motivering, Årets Eldsjäl:
”Med driv, engagemang och insikt erbjuder hen alternativ och tar med hjälp av ett växande nätverk, av nya ledare och, föräldrar, ansvar för barn och unga i syfte att förebygga psykisk och fysisk ohälsa, för att motverka vägar in i utsatta miljöer, för att ge förutsättningar till ett bättre liv och därmed goda samhällsmedborgare”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2023 20:40
Senast uppdaterad: 15 maj 2023 22:46

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.