🕝 2 minuter
Nytt kontor invigt i Ronna - "Vill bidra positivt"
Publicerad 4 april 2023 19:33
Uppdaterad 20 maj 2023 14:11

Victoriahem under invigningen av nya lokalerna i Ronna.

Sveriges största privata hyresvärd, Victoriahem, har invigt sitt nya lokala kontor i Södertälje. Ett kontor som placerats i Ronna för att vara så nära sina hyresgäster som möjligt.

– Det känns jättebra att vi nu öppnat kontoret i Ronna. Vi både äger och förvaltar många lägenheter i Ronna och flyttar kontoret hit för att vara nära våra hyresgäster, samtidigt som det skapa fler arbetstillfällen, säger Imran Raza, områdeschef på Victoriahem, till Telgenytt.

Bolaget, som förvaltar över 39.000 lägenheter i 31 kommuner, vill med flytten bland annat bidra för en ökad trygghet i området. Områdeschefen betonar vikten av att närheten till hyresgästerna även innebär en naturlig rörelse i området – som på så vis ökar tryggheten. Flytten uppskattats av boende och anses vara ett ansvarsfullt drag från Victoriahem som nu också uppmanar andra stora fastighetsbolag att göra likadant.

– Det är viktigt att Victoriahem och andra stora fastighetsbolag tar ansvar, speciellt i områden som klassas som utsatta. Det är få individer som förstör för många andra och så ska det inte få vara, säger Imran Raza.

Verginia Kando uthyrare, Imran Raza områdeschef, Benny Hesselgren förvaltare och Irhad Tubic förvaltare.

– Boende i området tycker att det är bra att vi nu är lättillgänglig där de ges möjligheten att framföra åsikter, eller klagomål, på ett mer effektivt sätt och det var ett av målen med flytten till Ronna. Responsen har varit väldigt positiv och det känns bra, vi vill vara ett hjälpsamt bolag, säger områdeschefen Imran Raza.

Raza anser även att bostadsområdet inte förtjänar den stämpeln som samhället talar om – att Ronna är ett ”utsatt område”.

– De som inte bor i Ronna tror att det är ett stökigt område, men det är inte den riktiga bilden. Här bor hårt arbetande människor som sköter sig, det är några som förstör för många. Med flytten hoppas vi kunna bidra positivt, men också skapa fler arbetstillfällen, säger Raza.

I dag arbetar 23 personer på kontoret i Ronna. Tre förvaltare, tre uthyrare, två koordinatorer, 10 tekniker, områdeschefen Imran Raza, samt fyra miljövärdar som dagligen ser till att områden ser bra ut.

– Tidigare hade vi ett annat kontor i Ronna och ett i centrala Södertälje, så det känns otroligt roligt att nu kunna sitta tillsammans med sina närmaste kollegor på en och samma plats. Vi vill vara centrerade i vårt område som förvaltare i Södertälje, säger Victoriahems förvaltare Benny Hesselgren.

Loai Jomma fastighetstekniker och uthyraren Verginia Kando. Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln