🕝 2 minuter
Nykvarn föll på mållinjen mot Linköping
Publicerad 29 september 2024 19:52
Uppdaterad 29 september 2024 19:52

Både Nykvarn och Linköping kom in i söndagens match med vinster och målrika matcher i ryggen. Det skulle komma att bli en målrik historia även denna kväll där bortalaget till slut drog det längsta strået och vann med 5–7.

Nykvarn inledde den första perioden starkt och ägde mycket boll i början, men fick inte någon utdelning i form av mål. I stället var det Linköping som kunde ta ledningen med sex och en halv minut spelad av den första perioden. Bortalaget kunde sedan utöka sin ledning till 0–2 efter elva spelade minuter, ett resultat som stod sig in i pausvilan.

Bortalaget skulle inleda den andra perioden starkast och efter två snabba mål och 0–4 på tavlan tvingades Nykvarn ta timeout. Det gav en viss effekt då Nykvarn reducerade till 1–4 drygt två minuter efter timeouten genom Lucas Rigogiannis. Glädjen skulle dock bli kortvarig för Nykvarn då laget drog på sig en utvisning, någonting som Linköping utnyttjade och satte 5–1. Bortalaget lyckades också utöka sin ledning ytterligare innan perioden var över och lagen gick in i pausvila med ställningen 1–6. Butiken stängd med andra ord, eller?

Nykvarn fick inleda tredje perioden i numerärt överläge och förvaltade det direkt, Hampus Ahrén målskytt redan 37 sekunder in på tredje perioden. Målet gav luft under vingarna och Nykvarn tog över matchbilden mer och mer. Laget fick också betalt för spelövertaget två gånger om lite drygt sex minuter in på perioden. Först var det kapten Karljohan Ahlroth som satte 3–6, och sen bara 13 sekunder senare satte Oscar Janthe 4–6 bollen. Rejält häng för Nykvarn helt plötsligt och Linköping som utnyttjar sin timeout. Nykvarn fortsatte pressa och vaskade fram många chanser men hade svårt att få in bollen. Till slut kunde dock Hampus Ahrén peta in en boll med dryga två minuter kvar att spela och 5–6 läge. Upphämtningen räckte dock inte hela vägen och Linköping kunde till slut sätta spiken i kistan med sex sekunder kvar att spela. Slutresultatet blev således 5–7 och en snöplig förlust för Nykvarn.

Målskyttar Nykvarn: Hampus Ahrén x2, Lucas Rigogiannis, Karljohan Ahlroth, Oscar Janthe.

Nykvarn spelar nästa match borta mot Jönköping på söndag klockan 16:00, matchen sänds på Expressens hemsida och app.