🕝 1 minuter
Nykvarn föll i premiären mot Växjö
Publicerad 22 september 2024 18:08
Uppdaterad 22 september 2024 18:08

Nykvarn fick inte med sig det resultat som de hoppades på i premiären borta mot Växjö. Hemmalaget visade sig vara för svåra under lördagskvällen och slutresultatet landade på 8–3 till Växjö.

Det var Växjö som tog tag i taktpinnen tidigt i lördagens seriepremiär när de efter knappa nio minuter tog ledningen med 1–0. Växjö skulle också komma att dubbla sin ledning innan den första perioden var slut och kunde gå in i pausvila med en 2–0 ledning.

Nykvarn kom dock ut starkt i andra perioden och reducerade till 2–1 bara 50 sekunder in på mittenakten när Karljohan Ahlroth påpassligt rakade in bollen från nära håll efter ett fint anfall. Svaret från Växjö skulle inte heller låta vänta på sig då de återtog tvåmålsledningen lite drygt två minuter efter Nykvarns reduceringsboll.

Det var dock inte slutmålat i den här intensiva inledningen av den andra perioden då Nykvarn reducerade på nytt bara 5:27 in på perioden när Lucas Rigogiannis distinkt satte bollen från slottet. Glädjen skullen dock inte bli långvarig för Nykvarn den här gången heller då Växjö återigen lyckades utöka sin ledning till två mål efter 8:44 vilket blev periodens sista mål och således 4–2 till hemmalaget efter två spelade perioder.

I den tredje perioden så orkade inte riktigt Nykvarn stå emot Växjös potenta offensiv och hemmalaget drog ifrån med fyra mål i den tredje perioden. Resultatet landade till slut på Växjö 8 Nykvarn 3. Nykvarns mål i den tredje perioden kom från Filip Ceders klubba då han påpassligt slog in en boll på tennis från nära håll. Nykvarn går nu in i en vecka med två hemmamatcher. Först är det hemmapremiären på torsdag 19:30 mot IBK Dalen, och sedan ska laget ta sig an Linköping på söndag 17:00 i Furuborgshallen.

Målskyttar Nykvarn: Karljohan Ahlroth, Lucas Rigogiannis, Filip Ceder.