Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Nu meddelar hovrätten domen om mordet i Mariekäll
Publicerad 19 september 2022 07:00
Uppdaterad 19 september 2022 00:04

Foto: Shamash Oyal.

En 24-åring greps och åtalades för mordet på en 35-årig man i Mariekäll den 26 april 2021.

Åklagaren yrkade på livstidsdom men friades i tingsrätten. Domen överklagades till hovrätten som nu meddelar sitt beslut.

I april 2021 påträffas en man i 35-årsåldern mördad med flera knivhugg i en lägenhet i Mariekäll, men hittades död först tre dagar senare i vardagsrumsgolvet.

Han mördades med med sju knivhugg i ryggen och ett i bröstet och efteråt lämnade mördaren sitt fotspår på mordplatsen som kom att bli central i mordutredningen.

Mördarens fotspår i lägenheten. Foto: Polisen.

Polisen grep en 24-åring, bosatt utanför Södertälje, som efter utredning kunde knytas till platsen och åtalades för mordet. I tingsrätten yrkade åklagaren på livstidsdom, men 24 nekade. Försvarsadvokaten menade att det kan ha funnits andra som befunnits sig i 35-åringens lägenhet

Södertälje tingsrätt beslutade att friade den misstänkte, men domen överklagades till hovrätten. Nu kommer hovrättens dom där det framgår att de går på tingsrättens linje och friar 24-åringen helt från misstankarna.

”Som tingsrätten också konstaterat kan andra personer ha haft både möjlighet och motiv till att mörda honom.”, skriver hovrätten i beslutet.

Läs även – Misstänkte mördaren släpps på fri fot

Foto: Shamash Oyal.

Dela artikeln