Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Mordet i Mariekäll – Misstänkte mördaren släpps på fri fot

2022_02_449D6794-42EE-459A-BF1C-6A5AB2E45B60

Den 26 april påträffas en man i 35-årsåldern mördad med flera knivhugg i en lägenhet i Mariekäll. Han knivhöggs med sju knivhugg i ryggen ett i bröstet och hittades först tre dagar senare.

När polisen tog sig in i lägenheten, efter att 35-åringen anmälts saknad av en nära anhörig, låg han död i vardagsrumsgolvet.

Enligt polisens förundersökning hade mannen legat död i tre dagar innan han påträffas i lägenheten. Detta bekräftas då 35-åringens mobil slutade registrera rörelse strax efter klockan 13:00 den 23 april 2021.

Vid undersökningen av bostaden hittade polisen ett blodspår i lägenheten som polisen misstänker tillhöra en 24-åring, bosatt utanför Södertälje. Enligt polisen kom 24-åringen till lägenheten 11:49 och lämnade platsen 13:32 för att bli upplockande OKQ8 som ligger vid Bangatan, cirka en 15 minuters promenad från mordplatsen.

Mördarens fotspår i lägenheten. Foto: Polisen.

Polisen menar att 24-åringen åkte till 35-åringens bostad för att betala av en skuld, vilken han bekräftar. Däremot menar 24-åringen att han var vid liv när han lämnade bostaden, chefsåklagaren menar annat.

– Han är bunden till platsen i samband med att mordet sker och att han avsatt spår i blod, i lägenheten, berättade Stefan Creutz, vice chefsåklagare tidigare till SVT.

Enligt analyserna framgår det att fotspåret i lägenheten med stor sannolikhet tillhör 24-åringens fotavtryck.

Chefsåklagaren yrkade på livstids fängelse samtidigt som 24-åringen försvarsadvokat menar att bevisningen mot hans klient är svag.

Bland annat ska en granne ha sett den mördade 35-åringen utanför sin bostad vid liv med sin hund strax innan 16-tiden på morddagen. Enligt polisen ska 24-åringen ha lämnat platsen vid 13:30-tiden.

Polisen på plats vid den mördade 35-åringens bostad i Mariekäll.

Enligt försvarsadvokaten är fotavtrycket, som polisen misstänker tillhöra 24-åringen, det enda som framförts som bevis och att det kan ha funnits andra som befunnits sig i lägenheten.

Enligt uppgifter ska vänner till 35-åringen velat besöka honom, men att dörren var låst och att ingen svarade efter dörrknackningar. Klockan var då vid 17-tiden, men när polisen den 26 april kommer till lägenheten var dörren olåst.

Enligt tingsrätten anses inte åklagarens bevisning vara så entydig att det inte finns några rimliga alternativ till vad som inträffat. I helgen valde därför tingsrätten att släppa den misstänkte mördaren på fri fot och meddelar snart en dom i målet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 februari 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)