🕝 1 minuter
Mordet på 41-åringen i Ronna - Ännu en person häktad
Publicerad 12 april 2023 13:59
Uppdaterad 12 april 2023 12:33

Foto: Alexander Isa.

Ett flertal personer sitter sedan tidigare frihetsberövade misstänkta för inblandning i mordet på en 41-åring. Nu har ytterligare en person häktats för misstanke om delaktighet i mordet i Ronna förra året.

Lördagen den 1 oktober 2022 mördades en 41-årig man, som tros ha skjutits av misstag, när han promenerade längst Enhörnaleden i Ronna. Han sköts med flera skott på öppen gata av en maskerad person på en elcykel och avled på platsen.

Polisen hittade mordvapnet två dagar senare och den 5 oktober greps den misstänkta mördaren, en 17-årig pojke skriven i Hägersten i södra Stockholm. Den misstänkta mördaren påstår sig vara 17 år enligt papper, men en åldersbedömning som polisen genomfört har visat att han är minst 19 år gammal.

Ett flertal personer sitter sedan tidigare frihetsberövade misstänkta för inblandning och den 3 april greps och häktades ännu en person. En 21-årig man, medborgare i Gambia, och är skriven i centrala Södertälje. Han har har häktats på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja mord.

Totalt sitter 11 personer, som polisen kopplar till Saltskogsfalangen, just nu häktade misstänkta för bland annat medhjälp till mord, underlåtenhet att avslöja brott och grovt skyddande av brottsling. En person har sedan tidigare släppts på fri fot.

Läs även: – 17-åring häktad för mord – Det här vet vi om honom

Foto: Polisen / Alexander Isa.

Dela artikeln