🕝 1 minuter
Mjukglass med insektstopping serveras i Södertälje
Publicerad 1 februari 2023 06:00
Uppdaterad 1 februari 2023 00:31

Foto: Södertälje Science Park

En strategi för att minska klimatavtrycket i framtiden att börja äta insektsmat som är en rik proteinkälla. Redan i helgen kommer den som vågar kunna smaka på framtidens mjukglas – med insektstopping.

– Alla som vill kommer få möjlighet att smaka denna smarriga kombination – ”krispiga mjölmaskar” och en läcker mjukglass! Detta är ett sätt att uppmärksamma nya slags livsmedel och belysa att vi behöver tänka innovativt kring mat, säger Eva Helén, ansvarig för Science Week.

I Södertälje driver livsmedelsnoden MatLust en testbädd och ett innovationsprogram för hållbara livsmedel, där startups får stöd och råd. Bolaget Larry & Friends, som gått programmet, utvecklar produkter av insekter, till exempel en färs av mjölmask som produceras i Sverige av startupföretaget Tebrito.

Under Science Week 1-3 februari på Södertälje Science Park kommer besökare få chansen att provsmaka en mjukglass från Francis and Francis – toppad med torkade mjölmaskar.

– Vi ligger i framkant i Södertälje och har en unik testbädd för nyskapande företag där vi är öppna för nya innovationer och samarbeten, säger Sara Seing, projektchef för MatLust och kostchef, Södertälje kommun.

Dela artikeln