🕝 1 minuter
Ministrar besökte bolagets huvudkontor i Södertälje
Publicerad 8 april 2023 07:00
Uppdaterad 7 april 2023 12:54

Bild: Alexander Isa.

I början av veckan, måndagen den 3 april, besökte två svenska ministrar Scanias huvudkontor i Södertälje. Bland annat fick de en rundtur i chassimonteringen samt provköra nya lastbilarna.

Bistånds- och utrikeshandelsminister, Johan Forssell, och infrastruktur- och bostadsminister, Andreas Carlson, vill stärka Sveriges globala konkurrenskraft genom att underlätta för svenska företag att göra affärer utomlands. Bland annat genom svensk exportstöd som omfattar rådgivning, finansiering och marknadsföring. Det i sin tur kan bidra till ekonomisk tillväxt, sysselsättning och ökat välstånd.

– Scania är ett av våra världsledande företag inom transportsektorn och har stor betydelse för svensk export och för arbetstillfällen. Scania har också en viktig roll i den gröna omställningen och har nått en rad exportframgångar genom att erbjuda hållbara kollektivtrafiksystem till storstäder runt om i världen, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Andreas Carlson (KD) och Johan Forssell (M) besökte Södertälje. Pressbilder.

Besöket började med en rundtur i chassimonteringen där lastbilarna monteras ihop. Därefter presenterade företaget sin utveckling av eldrivna fordon och diskuterade exportaffärer i Afrika och Latinamerika. Slutligen avslutades besöket med provkörning på Scania Demo Center.

Med besöker i Södertälje väntas ministrar även att få en bättre förståelse för Scanias verksamhet och teknik genom rundturen och presentationen. Diskussionerna om exportaffärer kan också ge regeringen värdefull information om hur man kan hjälpa svenska företag att expandera utomlands.

Besöket på Scania visar regeringens engagemang för att främja svensk export och hjälpa svenska företag att vara konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

Dela artikeln