🕝 1 minuter
Metin Hawsho (L) stod bara ett stenkast från mordplatsen
Publicerad 10 juli 2022 20:58
Uppdaterad 11 juli 2022 10:25

Foto: Privat / Metin Hawsho(L).

I onsdags mördades psykiatrikern Ing-Marie Wieselgren brutalt under Almedalsveckan i Visby.

Bara ett stenkast från mordplatsen fanns flera politiker, däribland Liberalen från Södertälje Metin Hawsho.

– När knivmordet skedde var jag på ett seminarium 40-50 meter därifrån, berättar Metin Hawsho till Telgenytt.

Donners plats, där mordet inträffade, är en plats där politiker vistats på och går förbi flera gånger om dagen och anses vara kärnan i Almedalen.

Psykiatrisamordnaren hos Sveriges kommuner och regioner, SKR, Ing-Marie Wieselgren, befann sig på plasten vid Donners plats i centrala Visby när hon attackerades till döds av en knivman.

Hon fördes snabbt till sjukhus, men senare på kvällen meddelade polisen att kvinnan dött av sina skador efter den brutala knivattacken.

– Jag gick igenom Donners plats cirka en timme innan händelsen och när jag skulle genom platsen, cirka 10 minuter efter händelse, ser jag en folksamling och flera poliser. Då förstod jag att något allvarligt hade hänt, säger Metin Hawsho (L).

Hawsho befann sig på platsen kort efter att kvinnan attackerats och förts till sjukhus med ambulans. Men det hans snabbt får veta, av folksamlingen på platsen, är att en misstänkt gärningsman gripits av polis kort efter dådet.

– Händelsen känns som ett hårt slag mot Almedalen och den fria öppna demokratiska samhälle som Almedalen symboliserar, säger han

En 32-årig man greps och häktats misstänkt för mordet i Visby onsdagen den 6 juni.

– Jag kände inte den mördade kvinnan personligen, men mina tankarna går till hennes familj och vänner, säger Hawsho (L).

Dela artikeln