🕝 1 minuter
Larmade om knivskuren person – Döms för falskt larm
Publicerad 24 maj 2023 19:33
Uppdaterad 24 maj 2023 19:38

Bild: Alexander Isa / PxHere

En omfattande insats inleddes efter att en person larmade om att en någon hade blivit knivskuren, men det visade sig vara ett falsklarm. Nu har en man från Södertälje blivit dömd till dryga böter för att ha lämnat oriktiga uppgifter.

Det var förra månaden, den 1 april, som en 51-årig man från Södertälje utlöste en onödig utryckning. Mannen ringde till larmcentralen och hävdade att en person hade blivit knivskuren, vilket resulterade i att flera polispatruller och en ambulans skickades till Fornhöjdsvägen. Det visade sig dock att uppgifterna inte stämde.

Mannen, som tidigare har blivit dömd för mindre narkotikabrott, identifierades och har nu blivit dömd till dryga böter.

”Genom detta lämnades felaktiga uppgifter om att det fanns fara för människors liv eller hälsa”, skriver åklagaren i strafföreläggandet.

Enligt domen hade mannen medvetet ringt larmcentralen och lämnat falska uppgifter, vilket han har erkänt. Domstolen har nu fastställt domen och mannen ska betala en bötesumma på 10 800 kronor.

Om mannen ringde in till larmcentralen och berättade om den knivskurna personen som ett ”aprilskämt” eller inte framgår dock inte.

(Annonslänk)

Dela artikeln