🕝 1 minuter
Larm om drunkningsolycka - Person föll i isvak
Publicerad 5 februari 2023 13:51
Uppdaterad 5 februari 2023 13:51

Foto: Räddningstjänsten

Flera räddningsenheter ryckte vid 13-tiden ut till Nykvarn efter larm om en drunkningsolycka. En person ska enligt uppgifter hamnat i vattnet efter att isen gick sönder.

Enligt uppgifter från SOS Alarm befarades en person ha drunknat utanför Taxinge slott varpå en stor räddningsinsats inleddes med flera resurser. Väl på plats visade det sig att personen fått hjälp av andra som befann sig på platsen.

– Isen måste ha gått sönder där dem har varit och personen har lyckats ta sig upp själv, eller fått hjälp på av andra på plats. Den person som hamnade i vattnet blev blöt och nedkyld och har tagit sig hem och inte behövt vård, säger vakthavande befäl till Telgenytt.

Om personen gick på isen eller åkte skridskor när olyckan skedde är i nuläget oklart. Men just nu befinner sig räddningstjänsten på plats för att märka ut var isen har gått sönder för att varna andra.

– Vi är på platsen för att hjälpa dem att ta upp föremål som de har tappat i vattnet och märka ut vaken så ingen åker ner i vattnet, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Dela artikeln