Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Läget på bostadsmarknaden i Nykvarn och Södertälje
Publicerad 10 juni 2023 06:00
Uppdaterad 10 juni 2023 03:10

Foto: Creative Commons.

Priserna på bostadsrätter har gått ner i Södertälje kommun. Samtidigt går Nykvarn emot trenden. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

I hela Stockholms län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent. Priserna på bostadsrätter stiger i 65 av landets kommuner, medan de sjunker i 34, i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Bland kommunerna i Stockholms län stiger priserna på bostadsrätter i 14 av 25 kommuner. Störst var ökningen i Nykvarn där priserna steg med 10 procent. I Vallentuna däremot sjönk priserna med 16 procent. 

(Annonslänk)

Sammanlagt såldes 166 bostadsrätter i Södertälje kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor. 2022 gjordes 210 affärer vid den här tiden på året. 

Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar också på en nedgång med 5 procent på villapriserna i Södertälje och på bostadsrätter noteras en nedgång med 1 procent. I hela Stockholms län däremot ökar villapriserna med en noterad prisuppgång på 3 procent.

I Södertälje däremot sjönk priserna med 5 procent där det sammanlagt såldes 58 villor mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 4,0 miljoner kronor.

Dela artikeln