🕝 1 minuter
Kvinna döms till fängelse för narkotikasmuggling
Publicerad 6 juli 2023 18:33
Uppdaterad 6 juli 2023 18:33

Arkivbild: Alexander Isa.

Vid ett tillslag mot en bostad i Södertälje hittade polisen narkotika och kontanter. Nu har en kvinna från Södertälje dömts till fängelse för grov narkotikasmuggling i ärendet.

Det var i april som polisen genomförde en husrannsakan i kvinnans lägenhet, där man hittade 35 gram kokain och fler tusen i kontanter. Kvinnan hamnade under polisens uppmärksamhet när ett paket, som var adresserat till henne, stoppades av Tullverket. I paketet upptäcktes nästan 6 kilo hasch.

I ett försök att fånga kvinnan på bar gärning klädde polisen ut sig till bud och bytte ut narkotikapaketet, men kvinnan bad om att paketet skulle lämnas till ett ombud istället. När kvinnan inte hämtade ut paketet beslutade polisen att genomföra en husrannsakan i hennes bostad. I bostaden påträffades kvinnan med 35 gram kokain, cirka 7000 kronor i kontanter, och i hennes beslagtagna mobiltelefon hittades flera konversationer som kopplades till narkotikaleveranser.

Husrannsakan som genomfördes i april var den andra som involverade kvinnan. Redan sommaren 2022 genomförde polisen en razzia i en bostad där hon misstänktes för grovt narkotikabrott och penningtvättsbrott.

Nu döms hon, trots sina nekande, till tre års och tre månaders fängelse för grov narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott och penningtvättsbrott.

(Annonslänk)

Dela artikeln