🕝 1 minuter
Kosttillskott återkallas - Innehåller bly
Publicerad 3 augusti 2023 19:13
Uppdaterad 3 augusti 2023 19:13

Foto: Rawpowder

Företaget Rawpowder återkallar kosttillskottet Brahmi-pulver i 125-gramsförpackningar. Återkallelsen beror på att produkten innehåller överskridna gränsvärden av blyhalter.

Brahmi-pulvret, som baseras på örten Brahmi (Bacopa monnieri), är populärt bland konsumenter och används ofta i matlagning samt i smoothies och andra drycker för sina potentiella hälsofördelar. Dock har upptäckten av överskridna halter av bly och PAH (Polycykliska Aromatiska Kolväten) resulterat i Rawpowders beslut att återkalla produkten.

Produkten har visat sig innehålla en blyhalt som överskrider gränsvärdet, samt halter av PAH (Polycykliska Aromatiska Kolväten) som också överstiger gränsvärdet för livsmedelssäkerhet. Företaget Rawpowder har vidtagit åtgärder för att återkalla sitt kosttillskott Brahmi-pulver i 125-gramsförpackningar med bäst före-datum 12/2023.

Företaget meddelar att ingen annan batch av Brahmi-pulver är för tillfället påverkad av detta återkallande. De som har köpt produkten uppmanas att kassera den och kommer att bli ersatta.

Dela artikeln