🕝 1 minuter
Klubbar från Tyskland och Saudiarabien jagar Ishak
Publicerad 9 juli 2022 11:30
Uppdaterad 9 juli 2022 12:50

Mikael Ishak. Foto: Creative Commons.

I maj ledde Södertäljesonen Mikael Ishak sin polska klubb Lech Poznan till ligatiteln och toppade den polska skytteligan för säsongen.

Nu vill bland annat storklubben St Pauli värva tillbaka Ishak till Tyskland enligt tidningen MorgenPost.

Mikael Ishak lämnade moderklubben Assyriska 2011 för tyska FC Köln 2011. Efter spel med bland annat Italienska Serie A-klubben Parma, danska Randers FC och Nürnberg skrev han på för ett treårskontrakt med polska Lech Poznań den 14 juli 2020.

I Polen utsås han som lagkapten och var en av lagets främsta spelare under säsongen. Ishak ledde sitt lag till ligatiteln i maj och även till Champions League-kvalet med 18 mål och sex assist.

I tisdags inleddes kvalet till Champions League där Isahk gjorde matchens enda mål och ledde Poznan till seger mot Qarabag, 1-0.

Nu vill St Paulis sportchef Andreas Bornemann, som känner Ishak från tiden när han spelade i Nürnberg, värva honom tillbaka till Tyskland.

Mikeal Ishak lyfte pokalen efter ligaguldet i Polen. Foto. Läsarbild.

Men enligt Hamburger Morgenpost tittar, förutom St Paulis i Tyskland, även klubbar från Saudiarabien på svensken som har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023

Enligt uppgifter vill polska klubben i nuläget inte sälja sin kapten som har ett värde på 3 miljoner euro vars kontrakt löper på ytterligare ett år.

Men enligt uppgifter till tidningen har Ishak även fått erbjudanden från klubbar i Saudiarabien. Det i sin tur gör det inte lätt för tyska klubben att värva Ishak.

”För en 29-åring vars karriär är på topp skulle det vara ett steg nedåt i sportsliga termer, men en uppgång ekonomiskt.”, skriver tidningen.

Läs även: – Södertäljesonen hjälte i Polen – Här lyfter Mikael Ishak pokalen infört tusentals

Dela artikeln