🕝 1 minuter
Klassiska metoden "Svepet" tillbaka - Vapen hittat
Publicerad 22 oktober 2022 18:28
Uppdaterad 22 oktober 2022 18:28

Foto: Shamash Oyal

I samband med våldsspiralen har stora polisiära resurser skickats till staden för att bryta våldsutvecklingen och öka tryggheten i Södertälje.

Fem skjutningar inträffade på drygt två veckor i Södertälje – Tre mord, två mordförsök och flera frihetsberövade.

Under lördagen meddelade polisen att de kommer att genomföra en metod som kallas för ”svep”. Det innebär att polisen tillsammans med flera resurser kontrollera huskroppar med källare, garage, skogar och andra platser.

Med hjälp av polishundar ska stora utrymmen ha sökts igenom för att hitta gömställen som kan vara intressanta för polisen. Bland annat har det gjorts fynd av narkotika, vapen och alkohol.

Under fredagskvällen tipsades Telgenytt om ett pådrag där polisen befann sig i Lunagaraget i centrala Södertälje. När vi kontaktade polisen RLC meddelade polisen presstalesperson Daniel Wikdahl, att de är var plats för att kontrollera om det finns något intressant som kan stoppa våldspiralen men även saker som inte bör finnas där.

Pådraget i Lunagaraget under fredagskvällen. Läsarbild.

Enligt uppgifter till Telgenytt fann polisen spår av alkohol och drogkonsumtion i garaget, men några beslag ska inte ha gjorts.

Polisen meddelar även att metoden kommer att hållas framöver i delar av Södertälje för att trygga ordning och säkerhet för våra medborgare, skriver polisen på sin Facebook.

Polisen vädjar även om allmänheten har tips eller iakttagelser som kan vara till hjälp för pågående utredningar.

Här kan du tipsa polisen både på 11414 och polisen hemsida.

Dela artikeln