🕝 2 minuter
KLART: En av världens största hotellkedjor tar över Skogshöjd
Publicerad 5 juni 2023 09:28
Uppdaterad 5 juni 2023 09:28

Johan Michelson, CEO för BWH Hotels: Foto: Alexander Isa/BWH

Skogshöjds ägare, fastighetsbolaget Balder, hade som målsättning att ersätta hotell med cirka 450 nya bostäder. Efter en osäker framtid kan nu Telgenytt berätta att hotellet ersätts med ett annat hotell – Best Western Hotels & Resorts.

– Skogshöjd var faktiskt vårt första Best Westernhotell i Sverige och att det nu kommer tillbaka till oss känns såklart lite extra roligt, säger Johan Michelson, CEO för BWH Hotels.

Best Western är en av världens största hotellkedjor med över 4 000 hotell i över 80 länder. Den amerikansk hotellkedjan, som grundades år 1946 och har sitt huvudkontor i Phoenix Arizona, gör nu en ny satsning i Södertälje.

Hotellet kommer att genomgå omfattande satsningar för att förbättra gästupplevelsen och fortsätta som hotell under namnet Best Western Plus Skogshöjd.

Scandic Skogshöjd blir Best Western Hotels & Resorts. Foto: Alexander Isa

– Det känns otroligt bra att vi i och med övertagandet kan möjliggöra att hotellet fortsatt kommer att bedrivas som hotellverksamhet. Det är ett fint hotell men som behöver ses över och det kommer att läggas stora resurser för att kunna erbjuda våra gäster ett bra och tilltalande boende, säger Johan Michelson, CEO för BWH Hotels

Best Western Hotels & Resorts ser stor potential i den centrala placeringen och närheten till populära lokala destinationer. Fastigheten sträcker sig över sex våningar och har totalt 225 rum, inklusive enkelrum och familjerum, samt många trevliga gemensamma ytor. För gäster som vill hålla konferenser finns det imponerande 23 mötesrum med kapacitet för upp till 360 personer. Best Western kommer också att fortsätta erbjuda en avkopplande relaxavdelning med simbassäng, bubbelpool, bastu och ett välutrustat gym.

Hotellet, som har anor från 30-talet och förvärvades av Scandic 2008, kommer att byta namn till Best Western Plus Skogshöjd vid årsskiftet 2023/2024.

(Annonslänk)

Dela artikeln