🕝 1 minuter
Tonåringar häktas för mordet i Saltskog
Publicerad 11 oktober 2022 17:57
Uppdaterad 10 maj 2023 03:25

Läsarbild

Två tonåringar greps och anhölls i helgen, misstänkta för dödsskjutningen i Saltskog föregående vecka. Nu har båda häktats misstänkta för mord samt mordförsök.

Klockan hade precis passar 18:00 när fyra maskerade personer på moped avlossade flera skott, med vad som tros vara ett automatvapen, mot två unga män. En 19-åring avled på plats en 16-åring skadades allvarligt.

Kort efter skjutningen hittades det misstänkta flyktfordonet av polisryttare och resulterade i att två unga män anhölls för dödsskjutningen.

Läsarbild.

Lördagen den 8 oktober gjorde polisen ett tillslag mot en adress i Saltskog där två personer greps och begärdes häktade under tisdagen, misstänkta för grovt vapenbrott. Männen, som är i 20-års åldern, är kända av polis sedan tidigare och misstänks ha en koppling till det eskalerade våldet i Södertälje.

– I nuläget bedömer vi dock att ärendet kan kopplas till den aktuella konfliktsituation som råder i Södertälje, säger kammaråklagare Patrik Viklund till DN.

Under dagen beslutade domstolen att även häkta de två tonåringar som greps och misstänktes för dödskjutningen i Saltskog.

Totalt sitter nu sex unga män häktade misstänkta för tre mordärenden.

Läs även – Kan ha vilselett polisen – Minuter före skjutningen i Saltskog

Dela artikeln