🕝 1 minuter
Brand i villaområde - Misstänkt försök till mordbrand
Publicerad 10 oktober 2023 03:13
Uppdaterad 10 oktober 2023 04:45

Foto: Shamash Oyal

Flera räddningsenheter har ryckt ut till Mariekäll efter ett larm om en brand. Enligt initiala uppgifter från SOS Alarm rörde det sig om en villabrand.

– Vi har rubricerat händelsen som mordbrand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Larmet inkom till ledningscentralen efter midnatt, klockan 02:36, natten mot tisdag. Både polis och räddningstjänst ryckte snabbt ut till platsen där det visade sig ha uppstått en mindre brand utomhus.

– Det ska ha brunnit utomhus och var släckt innan vi hann komma fram, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Enligt uppgifter är det samma adress som polis och räddningstjänst ryckte ut till bara en dag tidigare. Den gången hade en okänd person, enligt LT, kastat in en Molotovcocktail på en villatomt.

Enligt polisen är branden i Södertälje en av flera anlagda bränder i Stockholmsregionen. Vad som startade branden i villaområdet i Mariekäll natten mot tisdag kan polisen för närvarande inte bekräfta. Det är osäkert om huset har skadats, men det har varit bränder på flera områden på villatomten, dock med begränsade skador.

– Det ska vara någon slags brännbar vätska som ska ha använts vid branden. Branden ska ha släckts relativt snabbt och ingen person ska ha kommit till skada. Vi har rubricerat händelsen som mordbrand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt polisen befinner man sig fortfarande i villaområdet för att undersöka platsen och knacka på dörrar för att samla information.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln