🕝 1 minuter
Lägenhetsbrand i Mariekäll - Flera personer förda till sjukhus
Publicerad 10 februari 2024 19:57
Uppdaterad 10 februari 2024 21:20

Arkivbild

En brand har utbrutit i en lägenhet på Liljevalchsgatan på lördagskvällen. Flera räddningsenheter har ryckt ut till platsen och tre personer har förts till sjukhus.

(Annonslänk)

En brand rapporterades utbruten i en lägenhet belägen på bottenvåningen i ett flerbostadshus längs Liljevalchsgatan i Mariekäll. Larmet, som först inkom till SOS Alarm, registrerades vid 18:12 under lördagskvällen, vilket omedelbart ledde till en snabb utryckning från flera räddningsenheter.

Detaljerna kring brandens uppkomst samt dess totala påverkan är ännu oklart, men enligt räddningstjänsten har flera personer förts till sjukhus.

– Vi har larmats till Mariekäll med anledning av att det ska ha brunnit i köket. Tre personer är förda till sjukhus för kontroll och vi håller på att släcka, säger räddningstjänstens vakthavande befäl till Telgenytt.

Branden uppstod i samband med fritering i olja.

Enligt polisen försökte de boende släcka branden med vatten vilket förvärrade situationen, men branden lyckades släckas med pulversläckare när räddningstjänsten anlände fram.

”En man i 70-årsåldern och två barn i tonåren, förs till sjukhus för kontroll. Polisen kommer att utreda händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Dela artikeln