🕝 2 minuter
Kraftig explosion i Ronna - En person förd till sjukhus
Publicerad 1 augusti 2023 02:22
Uppdaterad 1 augusti 2023 11:46

Foto: Shamash Oyal

Strax efter midnatt detonerade en kraftig explosion i Ronna Centrum och enligt uppgifter ska den ha inträffat innomhus. En person har enligt uppgifter till Telgenytt förts till sjukhus för vård, och flera maskerade personer har observerats på platsen.

Vid 01:45 natten till tisdag inkom ett larmsamtal till SOS Alarm om en explosion som skedde innomhus i ett bostadsområde på Robert Anbergsväg i Ronna. Omedelbart efter larmet ryckte polis, räddningstjänst och ambulans ut till platsen för att hantera situationen.

Vid ankomst till adressen spärrades ett stort område av för att möjliggöra en grundlig utredning av händelsen. Än så länge är det oklart vad som exploderat, men

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus för vård, men det är ännu oklart hur allvarliga skador personen har ådragit sig. Samtidigt har flera maskerade personer iakttagits i samband med explosionen, enligt uppgifter till Telgenytt.

Polisen arbetar intensivt med utredningen och söker aktivt efter eventuella misstänkta gärningspersoner. Under natten har polisen genomfört dörrknackningar för att samla vittnesuppgifter och inlett en förundersökning rubricerad allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering 03:00:

– Dörren till en lägenhet har exploderat, en person har skadats. Den personen är förd med ambulans till sjukhus med icke livshotande skador. Polisen knackar dörr i huset för att se vad grannar och närboende har observerat i samband med detonationen. Nationella bombskyddet är beordrade till brottsplatsen och tekniker ska genomföra teknisk undersökning, skriver polisen på sin hemsida.

BILDEXTRA / TV: Lägenhetsdörr sprängd i Ronna Centrum

Foto: Shamas Oyal

Foto: Shamas Oyal

Foto: Shamas Oyal

Dela artikeln