🕝 1 minuter
Internationella dagen mot våld mot kvinnor - I dag bär vi orange
Publicerad 25 november 2021 01:00
Uppdaterad 25 november 2021 01:00

Södertälje kommun. Foto: Alex Ataseven.

Idag, den 25 november, är det dagen då våldet mot kvinnor uppmärksammas runt om i världen.

Ett beslut som tagits av FN som ska uppmärksamma den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor. Under dagen blir bland annat kända byggnader runt om i världen upplysta i kampanjens symbolfärg – orange. 

– I arbetet för jämställdhet och mot våld mot kvinnor, flickor och våld i nära relation är det för mig en självklarhet att med en orange näsduk i kavajfickan, halsduk, tröja eller annat plagg visa min ståndpunkt, säger Johannes Evers Gester, Södertälje kommuns samordnare mot våld i nära relationer i ett pressmeddelande.

Dagen uppmärksammas självklart i Södertälje genom att visa att man tar tydligt avstånd från våld mot kvinnor och flickor och våld i nära relationer.

– Det här är ett ställningstagande som tar avstånd från våld, och där behöver vi män i synnerhet visa vårt engagemang, säger Johannes.

Stadshuset färgas för en dag i orange med hjälp av strålkastare från stadsscenen. Dessutom uppmärksammas en vecka fri från våld genom en rad webbinarier i samverkan med Samordningsförbundet, polisen, Södertäljejourerna och sjukhuset, skriver Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Dela artikeln