🕝 1 minuter
IKEA vill bygga nytt i Södertälje
Publicerad 9 mars 2022 01:00
Uppdaterad 17 november 2023 14:55

Pressbild IKEA.

I slutet på februari öppnade Schenker sina portarna för den nya anläggning i Almnäs som är ett av de största företagsområdena i Stockholmsregionen. Nu kan logistikföretagen få sällskap av världens största möbelvaruhus – IKEA.

Möbeljätten har nu tecknat ett avtal med Södertälje kommun om en stor mark på cirka 82 000 kvm som reserverats till nästa år. Avtalet sträcker sig till 31 augusti 2023 och fram till dess ska IKEA utreda möjligheterna för en helt ny distributionscentral i Almnäs.

– Tack vare avtalet kan vi nu genomföra en rad olika tekniska utredningar som krävs för att IKEA ska kunna fatta beslut om nästa steg, som antingen innebär att vi tecknar ett köpeavtal eller att vi tackar nej till möjligheten, säger Hanna B Broman Customer Fulfilment Manager på IKEA Sverige.

Det 82 000 kvadratmeter stora markområdet, som IKEA nu har tillgång till, innebär att en distributionscentral på upp till 41 000 kvadratmeter kan byggas med en takhöjd på cirka 30 meter. Om IKEA väljer att tacka ja eller nej till avtalet återstår att se.

Dela artikeln