🕝 1 minuter
IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal
Publicerad 21 november 2023 11:40
Uppdaterad 15 april 2024 19:06

Pressbild: IKEA

Det globala möbelföretaget Ikea visar fortsatt intresse för att etablera sig i Södertälje genom planer på att förlänga sitt intentionsavtal med kommunen gällande en åtta hektar stor tomt i Almnäs.

Ikea bekräftade förra året att de skulle förlänga sitt intentionsavtal med Södertälje kommun. Intentionsavtalet ger Ikea första tjing på den utpekade tomten och tecknades ursprungligen i början av 2022 med en löptid på 18 månader.

Avtalet skulle ha gått ut under hösten 2023, men Ikea, som är positivt till diskussionerna med Södertälje kommun och ser en fortsatt stor utvecklingspotential för marknaden i Stockholm, överväger att förlänga det.

– Vi kan bekräfta att vi tittar på att förlänga vårt intentionsavtal med Södertälje kommun. En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, säger Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger till Telgenytt.

Från Södertälje kommuns sida är man positiv till Ikeas intresse och samarbetet mellan parterna.

– Vi har en fortsatt god och konstruktiv dialog med Ikea, säger Emma Svensson, exploateringschef på Södertälje kommun.

Hon kan i nuläget inte ge besked om var processen befinner sig, mer än att viktiga beslut återstår att fattas innan en eventuell markanvisning till Ikea blir aktuell.

– Vi får avvakta tills det fattas ett beslut i kommunstyrelsen om vidare hantering, säger Emma Svensson till Telgenytt.

Skribent: Lucas T

Dela artikeln