🕝 1 minuter
Hon valdes in som europeisk representant i New York 
Publicerad 6 maj 2023 13:41
Uppdaterad 6 maj 2023 13:41

Maria Flock Åhlander. Bild: Ekobanken /PxHere.

Maria Flock Åhlander, VD för Ekobanken i Järna, har valts in som europeisk representant i styrelsen för Global Alliance for Banking on Values (GABV).

– Jag är hedrad och mycket glad över att få vara del av styrelsen och bidra med kunskap om värdedriven bank utifrån ett europeiskt perspektiv, säger Maria Flock Åhlander i ett pressmeddelande.

Valet skedde under konferensen ”Banking on a Bolder Future” i New York, där inledningstalaren var presidentdottern Chelsea Clinton från Clinton Foundation som startades av hennes föräldrar, Bill och Hillary Clinton.

Maria Flock Åhlander har varit VD för Ekobanken i Järna sedan 1 januari 2020 efter Annika Laurén, som varit VD sedan banken grundades 1998.

– Ekobanken är den enda banken i Sverige som är helt transparent med vad pengarna gör när de är på banken. Det är inspirerande att följa banker i hela världen som arbetar utifrån ett brett hållbart perspektiv – både miljömässigt och socialt, säger Maria Flock Åhlander.

Maria Flock Åhlander från Nykvarn var en av fyra VD:ar som deltog och representerade Europa. Efter konferensen valdes hon in i styrelsen. Ekobanken är den enda svenska medlemmen i GABV, som har 71 banker över hela världen som medlemmar, inklusive Triodos Bank, Vancity och Amalgamated Bank.

(Annonslänk)

Dela artikeln