🕝 1 minuter
Hon får utmärkelse för sina insatser - "Ett kvitto"
Publicerad 14 april 2023 09:30
Uppdaterad 14 april 2023 03:44

Foto: Södertälje kommun

Under veckan var det återigen dags för Kommunala funktionshinderrådets att dela ut den årliga Tillgänglighetsutmärkelsen. Ett pris som delades ut till Valentina Cuevas som arbetar på Södertäljes stadsbibliotek.

– Det här känns jätteroligt. Det är ett kvitto på att jag är på god väg och att jag ska fortsätta arbeta för att utveckla tillgängligheten, säger hon till Södertälje kommun.

Södertälje kommun delar årligen ut Tillgänglighetsutmärkelsen till personer, företag eller organisationer som har gjort särskilda insatser för att säkerställa tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar.

Utmärkelsen är ett erkännande för att dessa personer eller organisationer har gjort en extra insats för att inkludera personer med funktionsnedsättningar och skapa en mer tillgänglig miljö. Oavsett deras funktionsförmåga.

(Annonslänk)

I år faller priset, för 2022, till Valentina Cuevas för sitt arbete med att anpassa bibliotekets verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

– Det är egentligen inte alltid man behöver göra så stora anpassningar, men det är viktigt att man har en arbetsgivare som ger en utrymmet. Ibland måste vi kliva utanför boxen och anpassa våra verksamheter, istället för att låta människor anpassa sig till hur det ser ut, säger Cuevas.

”Valentina har visat stort engagemang i sitt arbete för att göra biblioteket mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Valentina har utökat tillgängligheten på det fysiska och digitala biblioteket samt arbetat med ett mindre bibliotek kallat tio14. Tio14 är specifikt utformat för att personer med funktionsnedsättning ska kunna ta del av bibliotekets verksamhet för unga. Det är en lugn och trygg verksamhet dit personer och/eller grupper (till exempel resursklasser, boenden, daglig verksamhet) kan boka in sig på måndagar och onsdagar.”, löd kommunens motivering.

Dela artikeln